Gasilci Piran

Tudi letošnje poletje je tako kot po vsej Sloveniji izredno vroče. Temperature so v povprečju 36 stopinj in nevarnost požarov je zaradi tega zelo velika.

V obmorskih krajih kot je Piran opažajo porast požarov na območju priljubljenih piknik placih ob morju in tudi zaledju, kjer si ljudje radi spečejo kaj na žaru in kaj hitro se zgodi, da se iskrica izmuzne nadzoru.

Na območju Piranske občine so gasilci tudi letos morali pogosto intervenirati zaradi nepazljivosti nemarnih kmetov, ki niso bili pri kurjenju suhega drevja dovolj pazljivi, in preveč ležernih dopustnikov in žurerjev, ki so ob popivanju in papcanju kotletov in čevapčičev pozabili na osnovna pravila kurjenja na prostem. Poveljnik gasilske brigade Emilio Corte nam je posredoval podatek, da so to poletje, ki ga mimogrede še ni konec, gasili že približno 30 manjši in večjih požarov. Ker je pa Piranska brigada zelo dobro organiziran, izurjena in odlično opremljena, so brez večje gmotne škode uspeli zadušiti manjše in večje ter tako rešili imovino, življenja in sploh dobrobit tako domačinov kot turistov.

About

Comments are closed.