Ideje za darila s primorskih božičnim pridihom

Bolj kot se približuje božič, bolj postajamo živčni ob misli na kupovanje daril. Vsi skušamo izbrati popolno darilo za prijatelja ali sorodnika. Vendar… Kaj hočejo? Kaj potrebujejo? Kaj lahko kupimo? V trgovinah lahko povprašamo prodajalce, da nam pomagajo izbrati perfektno darilo za našo ljubljeno osebo. Obstaja pa še en način izbire popolnega darila, vendar vključuje spreminjanje našega dojemanja o tem, kaj sploh je darilo.

Nekaj dobrih idej najdete tukaj:https://officeandmore.si/16-darila tako za moške, kot za ženske.

Problem je v tem, da dandanes razmišljamo o dajanju daril kot izmenjavi fizičnih predmetov. Koristna alternativa je razmišljati o darilu kot o načinu komunikacije. Obdariti nekoga ne pomeni zgolj predaja fizičnega predmeta. Kar pravzaprav počneš, je to, da s to osebo komuniciraš. Kupujete, izdelate ali odkrijete darilo, ki pravzaprav govori o sprejemniku darila. Dobijo božično darilo, in če obdarovane osebe bolj dojemljive, bodo razumele sporočilo, ki ga nameravate predati z darilom. Seveda je to očitno, vendar vsi nekako pozabimo na to, ko se dejansko spravimo kupovati darila. Najprej se osredotočimo na predmet ali potrebo, in nato preverimo, katera sporočila pošiljamo s tem darilom.

Morda ste spoznali, da vam osebe s tem, ko vam podarijo božična darila, skušajo nekaj povedati. Poleg tega, da vas želijo obdarovati, skušajo tudi preko, recimo božičnega darila, z vami komunicirati. Nekatera darila želijo sporočiti samo neke informacije splošne narave, druga pa bolj intimne stvari. Nekatera božična darila sporočajo, “Všeč mi je vaša ustvarjalnost”, druga “Morate skrbeti za sebe”. Nekatera božična darila so lahko celo zelo žaljiva. Vrsta sporočil, ki jih skušajo darila posredovati, so redko kdaj povezani s ceno ali prestižom daril. Nekatera darila, ki jih najbolj cenite, so lahko praktično brezplačna, vendar so lahko kljub temu precej bolj dragocena, ker nosijo v sebi lepo sporočilo, zaradi česar se boste sami boljše počutili.

Če uporabite to razmišljanje, pri izbiri popolnega božičnega darila, vam ne bo povzročalo nobenih težav, da za svojo ljubljeno osebo najdete popolno božično darilo. Najprej se vprašajte: “Kaj želim povedati tej osebi?”. Potem začnite razmišljati o tem “Kakšno darilo bo vsebovalo to sporočilo?” To je v nasprotju z bolj pogostim “Kaj lahko kupim?” ter z vprašanjem “Kaj bodo mislili o tem?”.

Ta metoda bi vam lahko pomagala pri iskanju popolnega božičnega darila, ki bo vsebovalo toplo sporočilo. Če se vaš partner sooča z veliko stresa v službi, je lahko idealno božično darilo zanj karto za sproščanje v kakšnih termah, s čimer mu boste sporočili, da ste opazili, da veliko dela, in da si želite, da se malo sprosti. Če že dlje časa govori o kakšni destinaciji, ga lahko presenetite z letalsko karto, kar bo predajalo sporočilo, da ga poslušate, in da vam je mar za njegove interese.

Darila, ki jih izberemo za nekoga, prikazuje na kakšen način razmišljamo o naši ljubljeni osebi. Metoda, ki jo uporabite pri izbiri darila je lahko enaka, vendar morate za vsako osebi posebej razmisliti, kaj ji želite sporočiti. Ta sprememba v razmišljanju je majhna, vendar boste videti, da boste hitreje sprejeli odločitev o primernem božičnem darilu. Prav tako boste kupili božično darilo z večjo gotovostjo, da je vaše darilo primerno za to osebo.

Seveda obstaja opozorilo. Če nimate namena, da bi osebi sporočili nekaj pozitivnega z božičnim darilom, a vseeno čutite, da morali to osebi obdarovat, potem je bolje, da se vrnete k starim načinom razmišljanja pri obdarovanju. Sporočanje negativnih stvari z božičnim darilom, morda ni najboljši način, da uživate v svojem božiču. Preizkusite ga le, če se počutite pogumne.

About

Your email will not be published. Name and Email fields are required.